A vadászati tárlat az egyetlen tematikus kiállítás az országban. Elhelyezése rendkívüli módon köti össze a történelmi-társadalmi tényeket és gyakorlatilag a kastély nagy terjedelmű épületét a Koháry és Coburg család után megfelelően kihasználták, akik maguk is szenvedélyes vadászok és a természet szerelmesei voltak. Önmagában a vadászati tárlat 12 helységből áll, melyek szakmai részlegekre osztódnak. A vadászat történelmi fejlődésével kezdődik, ami az őskori vadászok megélhetési forrása volt, majd különböző fejlődési szakaszokon megy keresztül, egészen a jelenkorig. A következő önálló részleget a vadászfegyverek alkotják - fegyverek, lőszerek - készítésük, hideg fegyverek, számszeríjak, balliszták és egyszerű orvvadász fegyverek.

 

muzeum polovnictvo1 muzeum polovnictvo 2 muzeum polovnictvo3

 

A solymászat helysége a dermoplasztikus preparátumokkal felöleli a területünkön élő szinte mindegyik ragadozó madarát. Bemutatja a ragadozó madarak solymászati célú kiképzésére szolgáló segédeszközöket. A kinológiai teremben vadászkutyák dermoplasztikus preparátumai találhatók, amelyek egy őstől - a farkastól származnak. A kutyák modelljei bemutatják a leghasznosabb és legelterjedtebb kutyafajtákat, amelyeket a vadászok speciális vadászcélokra tenyésztettek ki. A halászat helysége - dermoplasztikus preparátumokat mutat be halainkról és a történelmi értékű halász felszereléseket. A vadászat helysége a vadászat művészi ábrázolását mutatja be, amint különféle nyersanyagokban jelennek meg, mint a szarv, agancs, fém, fa, bőr, kerámia, műalkotások, bútorok, stb.

A trófeák és koponyák helysége megmutatja a levadászott állatok trófeáinak az elkészítési módját. Az egymáshoz kapcsolódó négy helység a négy alap élőhelyet mintázza - az erdei, a vízi, az alföldi és a magas hegyvidéki környezetet az alap állat - és madárfajokkal. Az utolsó helység felhívja a figyelmet a környezet lehetséges megbolygatására a veszélyeztetett állatok szimbolikus temetőjével. A teljes vadászati tárlatot a beltéri folyosókon elhelyezett több száz itteni és idegen országbeli állat trófeája tökéletesen kiegészíti.

Múzeum vo Svätom Antone

 045 691 39 32

 0915 821 973 - sekretariát

 0918 877 062 - pokladňa
(rezervácie vstupov
pre organizované skupiny)

 

 info@msa.sk

 Múzeum vo Svätom Antone
Svätý Anton 291
969 72 Svätý Anton

Facebook

Otváracie hodiny

LETNÁ SEZÓNA

apríl - jún, september - október

sprevádza sa malý a veľký okruh

9.00 hod. - 16.00 hod.

Otvorené - UTOROK až NEDEĽA

 

 Vstupné:

  • Dospelý už od 5 €
  • Deti už od 0,50 €

Ako nás nájdete

© 2016 Kaštieľ vo Svätom Antone All Rights Reserved. Designed By Noprint s.r.o.